La
ricetta in versi di Gianni Argurio -
Š
Spaghetti mmddicatu
c'anciovi

Pigghiati 'na patedda o 'na pignata
e ci mittiti l'ogghiu e la cipudda
facčnnula suffrijril, ndurata,
calati l'anciovi e pumaduredda.
Facėti
cōciri deci minuti,
juncėti pipi e sali quantu basta,
ssaggiati si sti cosi sú cunnuti
e li mittiti nta pignata 'i grasta.
Frijti
'na picchitta la muddica
grattata fina, fina e misa 'i parti,
ccussė pruvati sta ricetta ntica
chi pė sapuri nuddu mai la batti.
Menti
pė mia, bugghiti 'u spaghittinu
nta l'acqua e poi a lu denti raccumannu,
sculātili e faciticci l'inchėnu...
mentri 'i cunzati senza truccu e ngannu.
Bullaticci
'a muddica e rigirati
lu tuttu nta padedda e supra ō focu;
furmaggiu e poi a tavula 'i purtati...
pė cu' si mancia sunnu sempri pocu.
Gianni Argurio


www.colapisci.it
|