La ricetta in versi di Gianni Argurio
Piscistoccu 'a ghiotta
Ffirrati 'na patedda e suffrijti
patati novi quantu pò bastari,
a pizzittuni e comu li vuliti,
ncuminciastu e la ghiotta si pò fari.
Dopu chi rusulati boni e beddi
mittitili di parti e 'na pignata,
rito mentri e ccà mmulati li cuteddi...
lu piscistoccu e 'na bona sciugata .
Nta n'autra cassalora l'ogghiu finu,
cipudda, jaccia, e ghiàppiri cchiù fini,
girati a focu lentu e ddà vicinu
calati 'u piscistoccu senza spini
Arriminannu tutti 'i conzi annati,
attenti e a rummuliari ca cucchiara,
dopu tutti 'i patati ci calati
e tanta pumadoru duci e para.
Lassati còciri e lu cuntrullati
lu piscistoccu pá bona cuttùra ...
tinennu d'occhiu puru li patati,
curriti chi si fannu nta menz'ura.
Ssaggiati 'u zzucu picchì s'è scunnutu
ci voli n'autra picca d'ogghiu e sali,
accussì è tuttu a postu è già finutu ...
bonu pitittu a tutti 'i cumminzali.
Gianni Argurio
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