La
ricetta in versi di Gianni Argurio
Bracioli
di totaneddi a ghiotta di don Cicciu
E' di don Cicciu sta ricetta bedda chi má dittau propria stamatina, a 'na palata e cu la risatedda. Sintiti comu sà fari 'n cucina. Pigghiati 'i totaneddi a tubicedda e li inchìti cu ciàuru dá marina. Furmaggiu, cu a muddica e putrisinu, l'agghiu 'mpastatu cu l'ogghiu cchiù finu.
Poi nta 'na cassalora capienti mittiti nzemi a l'ogghiu e 'a cipuddina, ghiàppiri, jaccia, alivi e stati attenti pi fari 'a ghiotta e cu la pisillina. Bullaticci a stu puntu 'e "quattru venti", li totaneddi chini a braciulina. Dopu chi sunnu boni suffriùti, juncìti la cunserva e li saluti.
A focu lentu, iò vi raccumannu, (ccussì mi dissi don Cicciu, mi pari,) e stati attenti ò mi facìti dannu... occhiu a la penna, si ponnu bruciari. Menti pì mia, vi ricordu e quannu nte totaneddi ci aviti a mmugghiari 'nu gambiru sgusciatu 'i longu rittu, ccussì 'i bracioli vannu ... cu pitittu.
Gianni Argurio
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