La
ricetta in versi di Gianni Argurio -
©
Maccaruni
a ghiotta di piscispata
Priparari 'u ripienu pì bracioli cu putrisinu, muddìca e furmaggiu, l'ogghiu e agghiu e lu pipi a cù voli e 'u sali, chi vi raccumannu ... adagiu.
Llargati 'i ffeddi di lu piscispada, mittiticci 'u ripienu di muddica; mmugghiata la braciola và nziccata nto spidu e tutta bona e... binidica.
Nta n'autra cassalora suffrijti, na gran bedda cipudda di Trupìa, cù ghiàppiri e poi l'alivi salati e tanta.jaccia nzemi si girìa .
Junciticci la salsa 'i pumadoru, sali pì quantu basta e riminati, poi 'n pocu d'ogghiu brunnu comu l'oru... facennu còciri e ccà la ssaggiati
Dopu calaticci tutti 'i bracioli ca focu lentu si vannu facennu lu zzucu è prontu già comu si voli cchiù cottu a piaciri và scinnennu .
E Fura 'i bùgghiri li maccaruni, si vi piaci pasta margarita, sculàtIli d'intra lu quaddaruni... mmiscàtili cá ghiotta sapurita .
Purtati a tavula sta gran dilizia cu 'ila grattata di furmaggiu grana e si vuliti pá nostra amicizia ... nnaffiaticci lu vinu 'i dammiciana.
Gianni Argurio
www.colapisci.it
|