La
ricetta in versi di Gianni Argurio - ©
'U
ciusceddu
Lu
ciusceddu, si, è 'n manicarettu...
è 'nu "buccuni" tantu prilibatu,
a forma 'i torta, mu dissi n'espertu;
è duci, un missinisi l'ha 'nvintatu.
Ora vi spiecu ch'iddu chi só fari
e chiddu chi ci voli a cucinari.
Mpastati 'u capuliatu e ci mittiti
e la muddica, furmaggiu e lu sali;
furmati li pulpetti e li bugghìti
rito brodu 'i carni nun faciti mali.
Poi a rifriddari li lassati stari
e stati attenti pì cuntinuari.
Nta 'na granni terrina ci sbattiti
l'ova, 'u furmaggiu e tanta ricotta,
'na picca di cannella ci junciti,
nuci muscata e faciti 'na torta.
Ffirràtila per beni e la nfurnati
e ogni tantu accura ... e vi ddunati.
E chistu è lu ciusceddu cunusciutu
di tutta la Sicilia "culinaria"...
e cu' non l'ha manciatu sá pirdutu
la cosa cchiù duci e straordinaria.
Ssaggiàtilu chi poi ci riturnati...
non lu diciti a genti chi nvitati !
Gianni Aegurio
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